Cara Hilangkan Calar Tanpa Pergi Bengkel

Kesan Calar Akibat Bergesel

Mungkin masih ada lagi diantara kita yang sering pergi ke bengkel untuk menukar cat baru kalau ada calar-calar di kereta kan?

Jadi, hari ini saya ada masa sikit untuk kongsikan cara untuk hilangkan calar kereta anda sampai kilat bersinar sehingga boleh cermin muka sesiapa yang melihatnya, hanya dalam masa 5 minit!

Pertama sekali, anda perlu ada tiga benda ni;

  1. Air,
  2. Kain microfiber,
  3. Krim hilang calar (untuk krim hilang calar, saya guna produk dari PolishMaster) fungsinya untuk menghilangkan semua kesan calar & kilatkan kereta

Apa yang menariknya bila guna krim hilang calar ini ialah anda tak perlu guna mesin pun untuk kilatkan kereta, hanya perlu lap sahaja. Boleh lihat video di sini

Apa yg best guna krim hilang calar ni korang takyah pakai machine pun nak kilatkan kereta just lap lap je

Sebelum guna saya cadangkan anda basuh dahulu kereta sehingga bersih, buang segala habuk debu dan jangan tinggal satu kesan pun, keringkan kereta kemudian baru gunakan krim hilang calar itu.

Cara menggunakannya:

  1. Tuang sikit krim atas kain microfiber yang kering.
  2. Lap di tempat yang calar sampai hilang untuk kesan yang lebih cantik.
  3. Ulang 2-3 kali. Senang sahaja, perempuan pun boleh buat sendiri.

Kelebihan yang terdapat pada Polish Master:

1. Bukan alkali atau acid based jadi ia tak menghakis warna cat asal dan alloy tidak akan kusam

2. Lebih jimat berbanding pergi hantar bengkel sebab mudah boleh buat dekat rumah sahaja.

Selain calar kereta, ada banyak lagi tempat yang boleh digunakan untuk krim ini. Untuk kilatkan warna pudar dan lampu kusam pun boleh sebenarnya.

Memandangkan ramai yang tanya “boleh tak guna krim hilang calar ini untuk calar kucing, adakah cat asal akan terhakis? ya, boleh dan jangan risau ia tidak akan terhakis kerana selamat digunakan di semua tempat malah ia boleh tingkatkan lagi warna kereta yang kusam

Kesan Calar Cik Meow

Sumber: iamlejen.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top